De sfeer

Het Clarahofje ligt aan de ’s Heer Hendrikskinderendijk 100 in Goes, Zeeland. Het huis heeft een villa-achtige uitstraling en staat aan de rand van een oude boomgaard met onder andere prachtige zwarte notenbomen. De laagbouw heeft veel glas, waardoor er een interactie ontstaat tussen binnen en buiten. Vanuit het gehele gebouw ervaar je het landschap, alsof je er middenin woont. Landschap en gebouw zijn één geheel geworden.

 

In het huis zijn vijf kamers voor bewoners met elk een eigen sanitaire ruimte. Verder is er een gemeenschappelijke woonkamer-keuken voor de bewoners en hun bezoekers. Een bijzondere ruimte is de zogenaamde ‘stilteruimte‘. Een ruimte voor meditatie, overdenking en gesprek.

Het gehele huis is licht, ruim en transparant. De materialen en kleuren zijn huiselijk, natuurlijk en ingetogen.

 

Iedere kamer heeft een aangepast bed, nachtkastje, telefoon, televisie en relaxfauteuil. De bewoner is vrij de kamer verder naar eigen smaak in te richten en eigen spullen mee te nemen. Of het nu gaat om eigen beddengoed, schilderijen, een stoel of een kanarie, het is allemaal welkom. Grotere huisdieren zoals een hond zijn welkom in overleg. Belangrijk is dat de kamer een plekje van de bewoner is, waar die zich echt thuis kan voelen. Alle kamers beschikken over een eigen terras.

Familie en vrienden zijn altijd welkom, zij mogen dag en nacht aanwezig zijn, het hospice kent geen bezoektijden. Ook is er een logeerkamer en de mogelijkheid om bij de bewoner op de kamer te overnachten.