Kom binnen kijken: Soepdag bij hospice Het Clarahofje

Op zaterdag 10 oktober 2015 staat hospice Het Clarahofje in Goes van 11.00 tot 14.00 uur open voor het publiek. Dit evenement staat bekend als Soepdag en wordt georganiseerd ter gelegenheid van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg.

Samen soep eten is meer dan gezonde voeding en gezelligheid. Soep staat ook symbool voor troost, warmte en veiligheid. Belangstellenden zijn van harte welkom om samen met medewerkers van het hospice een kop soep te komen eten. Er worden in kleine groepjes rondleidingen gehouden en de documentaire ‘Er mot helemaal niks’ wordt vertoond. Daarnaast kunnen bezoekers zelf ervaren wat complementaire zorg, bijvoorbeeld een voet- of handmassage, kan betekenen.

Hospice Het Clarahofje biedt mensen met een ongeneeslijke ziekte een huis waarin zij, naast professionele palliatieve zorg, gastvrijheid, huiselijkheid en veiligheid kunnen ervaren. Een huis waarin ruimte en tijd is om met familie en andere naasten afscheid van het leven te nemen.