Rondleiding

Met deze foto's krijgt u een indruk van het interieur en de sfeer in ons huis. U kunt de foto vergroten door erop te klikken.

 

Het Clarahofje ligt aan de ’s Heer Hendrikskinderendijk 100 in Goes, Zeeland.

Het huis heeft de uitstraling van een moderne villa en staat aan de rand van een oude boomgaard met prachtige fruit- en notenbomen. Het gehele huis is licht, ruim en transparant. De materialen en kleuren zijn huiselijk, natuurlijk en ingetogen. De laagbouw heeft veel glas, waardoor er een interactie ontstaat tussen binnen en buiten. Vanuit het gehele gebouw ervaar je het landschap, alsof je er middenin woont. Landschap en gebouw zijn één geheel geworden.

 

Na de entrée is er een gemeenschappelijke woonkamer en eetkeuken. Een aparte ‘ontmoetingsruimte‘ is beschikbaar voor een gesprek in klein gezelschap, maar biedt ook de ruimte voor meditatie, gebed of overdenking.

 

In het huis zijn vijf kamers voor bewoners met elk een eigen badkamer met toilet, douche en wastafel. Alle kamers hebben uitzicht op de tuin en een eigen terras. Iedere kamer heeft een aangepast bed, nachtkastje, telefoon, radio, televisie en een relaxfauteuil. U kunt als bewoner uw kamer naar eigen smaak verder inrichten en eigen spullen meenemen. Of het nu gaat om eigen beddengoed, schilderijen, een stoel of een kanarie, het is allemaal welkom. Huisdieren zijn – altijd in overleg – ook welkom. Belangrijk is dat de kamer een eigen plek is, waar u zich echt thuis kan voelen.

 

Familie en vrienden zijn altijd welkom, zij mogen dag en nacht aanwezig zijn, het hospice kent geen bezoektijden. U bepaalt zelf wie u wilt ontvangen en wanneer.

In voorkomende gevallen kunnen familie/vrienden gebruik maken van onze logeerkamer. Maar als u wilt, kan een naaste ook bij u op de kamer overnachten.

 

U bepaalt zelf hoe u uw dag indeelt. Bent u altijd vroeg wakker of wilt u juist uitslapen? Wilt u ‘s morgens douchen of liever wat later? Warm eten tussen de middag of ‘s avonds? U bepaalt het zelf. 

Of u rust zoekt, of juist aanspraak en gezelligheid, uw wensen staan voorop.