Basistraining voor nieuwe vrijwilligers

N.B.

Onderstaand bericht is niet meer actueel. Inmiddels is de basistraining van start gegaan.

In het voorjaar van 2020 wordt naar alle waarschijnlijkheid weer een nieuwe groep vrijwilligers opgeleid.

Wij starten 25 september 2019 een basistraining voor

nieuwe vrijwilligers

Deze verplichte training omvat 7 dagdelen. Voorafgaand aan de training heeft u een kennismakingsgesprek met de coördinator vrijwilligers.

Als zorgvrijwilliger ondersteunt u de verpleegkundigen van het hospice bij het verlenen van zorg aan de bewoners en hun naasten (ervaring in de zorg is niet nodig).

Daarnaast draagt u bij aan de huiselijke sfeer in het hospice, verzorgt maaltijden en tussentijdse hapjes en drankjes, en biedt u een luisterend oor aan wie daar behoefte aan heeft.

Ook als u andere talenten hebt die u graag wil inzetten voor onze organsisatie, kom dan eens praten met onze coördinator. We bijvoorbeeld ook op zoek naar tuinvrijwilligers.

Het Clarahofje biedt vrijwilligers:

• Een plek in een hartelijk en betrokken team
  • Professionele ondersteuning en gerichte scholing
  • Een warme, sfeervolle werkomgeving in een van alle moderne (zorg)gemakken voorzien huis.

We vragen:

• Een beschikbaarheid van ongeveer 2 dagdelen per week (inclusief vrijwilligersbijeenkomsten)
  • Een open houding met oog voor de ander
  • Feeling met en enthousiasme voor de zorg aan terminaal zieken
  • Bereidheid tot scholing

Heeft u interesse of wilt u meer weten?

Lees ook de andere pagina's over ons vrijwilligerswerk

of neem contact op met de coördinator vrijwilligers via telefoonnummer 06-10956301.