Basistraining voor nieuwe vrijwilligers

Wij starten eind september een basistraining voor

nieuwe vrijwilligers

Deze verplichte training omvat 7 dagdelen. Voorafgaand aan de training heeft u een kennismakingsgesprek met de coördinator vrijwilligers.

Als zorgvrijwilliger ondersteunt u de verpleegkundigen van het hospice bij het verlenen van zorg aan de bewoners en hun naasten (ervaring in de zorg is niet nodig).

Daarnaast draagt u bij aan de huiselijke sfeer in het hospice, verzorgt maaltijden en tussentijdse hapjes en drankjes, en biedt u een luisterend oor aan wie daar behoefte aan heeft.

Ook als u andere talenten hebt die u graag wil inzetten voor onze organsisatie, kom dan eens praten met onze coördinator. We bijvoorbeeld ook op zoek naar tuinvrijwilligers.

Het Clarahofje biedt vrijwilligers:

• Een plek in een hartelijk en betrokken team
  • Professionele ondersteuning en gerichte scholing
  • Een warme, sfeervolle werkomgeving in een van alle moderne (zorg)gemakken voorzien huis.

We vragen:

• Een beschikbaarheid van ongeveer 2 dagdelen per week (inclusief vrijwilligersbijeenkomsten)
  • Een open houding met oog voor de ander
  • Feeling met en enthousiasme voor de zorg aan terminaal zieken
  • Bereidheid tot scholing

Heeft u interesse of wilt u meer weten?

Lees ook de andere pagina's over ons vrijwilligerswerk

of neem contact op met de coördinator vrijwilligers via telefoonnummer 06-10956301.