Periodiek schenken

Een periodieke schenking is een structurele gift die schriftelijk is vastgelegd in een schenkingsovereenkomst met een looptijd van minimaal vijf jaar.

 

Wat zijn uw voordelen?

Het voordeel voor u is dat uw gift volledig aftrekbaar is van uw belastbaar inkomen. U ontvangt dus een deel van uw gift terug van de Belastingdienst. Giften die niet schriftelijk zijn vastgelegd als periodieke schenking zijn niet of slechts voor een klein deel aftrekbaar.

 

Door de schenking schriftelijk vast te leggen, kunt u dus:

  • meer geld overhouden aan uw jaarlijkse schenkingen of
  • meer schenken zonder dat het u meer kost.

Het belastingvoordeel is afhankelijk van uw inkomen, het inkomen van uw fiscale partner en de leeftijd van u beiden. Dit voordeel kan oplopen tot 52%. Het inkomstenbelastingvoordeel kunt u zelf berekenen met de Schenkcalculator >>>.

(https://www.schenkservice.nl/bereken-uw-voordeel)

 

Wat zijn de voordelen voor Stichting Het Clarahofje?

De voordelen voor ons zijn dat wij met uw structurele steun vertrouwen en financiële middelen krijgen om onze doelstellingen te bereiken. Schenkt u uw belastingvoordeel mee, dan kunnen we op een groter bedrag rekenen terwijl u hiervoor niet meer hoeft te betalen. 

 

Hoe regel ik een periodieke schenking?

Wilt u een bestaande donatie omzetten naar een periodieke schenking? Of wilt u ons werk gaan steunen met een periodieke schenking dan kunt u dit formulier invullen. Stuur dit samen met een kopie van uw legitimatiebewijs naar ons op. Stichting Het Clarahofje verzorgt de rest.

 

Wilt u meer informatie ontvangen over periodiek schenken?

Mail naar info@stichtinghetclarahofje.nl of bel ons 0113-242600